Unde-i bine nu-i de mine, unde-i rau hop si eu!

Astazi pentru prima oara am inteles ce-a vrut sa spuna J.F. Kenedy: „ Nu te intreba ce poate face țara pentru tine,ci ce trebuie tu sa faci pentru țara ta.”
Ce-ai facut tu romane? Iti spun eu: ti-a furat caciula singur!
Nu te-ai limitat la caciula, ai furat o bucata de travesa sa o vinzi la fier vechi si acum te plangi ca faci cu trenul 10 ore in loc de 3, ai furat componente din sistemul de irigatii si apoi te-ai plans ca iti omora seceta culturile,ti-ai taiat bucata de padure si apoi ai tipat din gura de sarpe cand casa ti-a luat-o la vale, ti-ai pacalit la cantar clientul intrat la tine in magazin si apoi ai dat din colt in colt ca nu mai ai vanzare, ti-ai vandut pamantul ca sa-ti cumperi BMW si apoi ai jelit ca n-ai ce manca,ti-ai aruncat gunoaiele in rauri, lacuri, pe strada, in parc, si apoi ai fost indigat ca este mizerie, ti-ai deschis firma si ti-ai batut joc de angajati apoi te-ai vaitat ca ai dat faliment. Sa-ti mai spun? Ba ti-a invatat si copilul ca necinstea si lipsa de respect te fac „smecher” si plin de bani.
Sa amintim si despre coruptie! Mai romane cati ai corupt tu cand n-aveai rabdare sa stai la coada la un ghiseu, cand vroiai niste facilitati care nu ti se cuveneau, cand nu doreai sa mai platesti taxe ca se te dai mare cu excursii pe la dracul in praznic? Cu cati polticieni ai batut palma ca sa-ti faca smenurile si sa ajungi acolo unde nu meritai? De cate pile te-ai folosit si cate compromisuri ai facut ca sa stai cu cravata la gat in spatele unui birou la o firma babana?
Vrei educatie? Pai de unde? Ai uitat cand reclamai profesorul ca ti-a tras de urechi odrasla pentru era obraznica? Cand ai luat atitudine ca cineva asculta tare muzica in autobuz sau ca cineva face scandal intr-un loc public? Cand ai vorbit ultima oara fara (CPM)bip-uri?
Ce-ai facut tu ca cetatean de rand, romane ? Nimic! Ai contribuit cu varf si indesat ori prin tacere ori prin participare. N-ai vrut sa stii de solidaritate, n-ai vrut sa auzi de cinste, ai vrut doar vila si masina bengoasa chiar daca rahatul de la vila ta polua lacul din vecinatate si pentru pamantul pe care ti-ai construit-o ai dat spaga la primar sa-l treaca in intravilan.
Datorita celor ca tine au avut de suferit cei onesti, cei cu bunul simt la purtator, cei care au stiut ca buna starea nu este o consecinta a smecheriei, mitocaniei, arivismului si lipsei de scrupule. Din cauza ta au ajuns ceilalti pribegi, multumindu-se cu resturile de la masa altora,pentru ca tu nu te-ai implicat, pentru ca tie nu ti-a pasat, pentru tu ai aplaudat nedreptatile de care te foloseai sa-ti fie bine tragand dupa tine si o gloata de buimaci care spera ca totul va fi roz din secunda doi daca te urmeaza.
Nu mai arata cu degetul spre altii! Arata spre tine!
De-aia n-ai o tara ca afara! Pentru ca te doare in basca de lege, de tara(pe care o injuri pe unde te duci), pentru ca te doare in flecul de la pantof de toti si toate chiar si de ma-ta si pentru ca oricat ai primi tot ti se pare prea putin cat timp vine altul si-ti promite mai mult.
Ai cerut dar n-ai dat nimic in schimb! Nici macar un „buna ziua”ingrijitoarei care spala scara blocului sau macar… un pet in lada de gunoi!
Azi ai dovedit din nou ca esti cel mare esec al tau. Abia astept sa constientizezi asta si sa incepi sa te dai cu capul de crucea de la Universitate sau …de carosabilul din P-ta Victoriei daca o sa ti se permita fara autorizatie de la primarie, asta daca nu-ti vor incinge cocoasa bine „di tăt” jandarmanii intr-un mod absolut democratic,cu acordul si in aplauzele statului de drept, al #UE#DNA si #SRI!
cancer

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s